VEENENDAAL - Het was deze zomer de vijfde keer dat Afdeling Veenendaal van Stichting Laleaua met een groep jongeren in Tarnaveni aan de slag ging. En met succes. De jongeren hebben onder het thema 'emoties' de kinderen van de zigeunerstraat voorzien van twee fantastische weken. Met als hoogtepunt de evangelisatieactiviteit in het centrum.

 

Het is vier uur in de middag. Bij de poort van de zigeunerwijk hebben zich inmiddels tientallen uitgelaten kinderen verzameld om te wachten op de grote stadsbus, waarmee zij naar hun podium -een groot plein in het midden van de stad- worden gebracht. Na een soepel verlopen voorbereiding is het dan eindelijk zover! De kinderen mogen hun dans opvoeren in de stad. Ze hebben het al dagen over niets anders dan dat. Ze hebben er hard voor geoefend en nu is het moment dat ze hun talenten mogen vertonen.

De bus vol uitgelaten kinderen draait om klokslag vijf uur het plein op. De kinderen laten zien dat ze uitstekend kunnen luisteren en maken grote kringen waarin zij luttele minuten later hun eerste dans opvoeren. Tussendoor verzorgt de Veenendaalse groep dramastukken met een evangeliserend karakter. Belangrijkste boodschap daarbij: hoe je je ook voelt, God zorgt voor jou!

Aan de outreach in de stad gingen veel voorbereidingen vooraf. Binnen het programma dat de Veenendaalse jongeren dagelijks met de kinderen draaiden bestond er dikwijls ruimte voor de kids om dansen te oefenen. Er werd gedanst op liederen zoals “Is je deur nog op slot” en “Iedereen is anders.”, nummers die uitstekend aansloten op het thema 'emoties'.

 

 

Het thema voor de kinderen is met zorg uitgekozen door de Veenendaalse jongeren. Het is een simpel thema, maar kan tegelijk diep gaan. Verder is het iets waar ieder mens mee te maken heeft, de kids zeker niet het minst. We hebben hen geleerd hoe je met emoties zoals 'boos' of 'verdrietig' moet omgaan. Dit deden we aan de hand van sketches en door het stellen van vragen. Ook hebben we samen dagelijks met en voor de kinderen gebeden. Vaak was het na nog het zingen van een lied tijd voor de activiteiten, zoals sport, knutselen en dans. De kinderen hebben aan deze activiteiten vol enthousiasme mee gedaan. Toch ontdekten we dat er bij de kinderen die richting puberteit gaan wellicht meer mogelijk is. Volgend jaar zullen we daarom wellicht een programma opzetten dat hen extra zal aanspreken.

Volgend jaar? Natuurlijk! Volgend jaar zal er opnieuw uit Veenendaal van de partij zijn in Tarnaveni. Want ondanks lichte verbeteringen zichtbaar worden in de leefsituatie van de kids, zit ons werk er hier nog lang niet op. Behalve het financieel ondersteunen van de huiswerkgroep, willen we ons daarom ook in praktische zin weer 100% inzetten om twee fantastische weken neer te zetten voor de kinderen van de zigeunerstraat. Want dat verdienen ze!

Logo

Nieuwsbrief

Inlogformulier