'Kan ik u ergens mee helpen?' 'Ik ben op zoek naar Betlehem, want daar is een koning geboren, maar ik kan de weg niet vinden, weet u misschien de weg?'

Dit is een stukje uit het kerst-toneelstuk dat een aantal kinderen van het onderwijsprogramma afgelopen zondag twee keer hebben opgevoerd. Eerst in de kerk van Henk (baptistengemeente), en daarna in de kerk in hun eigen straat. Extra spannend, want dat was voor hun eigen families. Dit was in een soort kinderviering, met naast het toneelstuk een groepje kinderen die een mimestukje deden en een dans van een groepje meiden. Dit alles hebben we op een aantal vrijdagmiddagen ingestudeerd. De opkomst was enorm!

Het was een geweldige dienst, de mensen genoten zichtbaar en leefden echt mee met het toneelstuk. Niemand bleef echt op zijn plek zitten, in en om het podium was het vol van de kinderen. We hebben ook met elkaar gezongen. Dit ging uit volle borst, omdat een groot deel van de kinderen de liedjes al hadden geleerd bij ons project. Het thema van de dienst was: 'Een Koning in een stal'. Door de dans, mime, liederen en het toneelstuk heen wilden we de mensen laten nadenken dat God ervoor koos om in een stal geboren te worden. God is niet te ver weg voor hen, ookal wonen ze zelf ook in kleine, armoedige huizen.

Het toneelstuk eindigde met onder andere het lied: 'God is mijn sterkte'. De kinderen zongen dit vol passie. Achteraf hoorden we van meerdere mensen uit Henks zijn kerk dat ze hierdoor geraakt waren. Dat de kinderen dit zo puur en welgemeend hadden gezongen. Het mooiste compliment wat we konden krijgen.

En ons gebed is ook dat dit lied werkelijkheid mag zijn voor de kinderen. Dat ze nog lang zullen denken aan het toneelstuk. En aan de zoektocht naar de Koning die geboren werd in een stal, en nu ook wil komen in hun leven.

Logo

Nieuwsbrief

Inlogformulier