Een aantal van onze kinderen draait mee met de plaatselijke kinderclub. Hier kunnen ze op eigen verzoek meedraaien met informatica, theater, karting en/of schilderles.

De grootste groep neemt deel aan de schilderles die wordt gegeven door Eva. En daar zit ‘m nou ook het geheim van het succes van deze les; Eva is zeer gepassioneerd in wat zij doet en weet de kinderen te stimuleren.

Ze leert ze de basale dingen van het schilderen; het mengen van kleuren, het compositeren (zeg ik dat eigenlijk wel goed?), schildertechnieken etc.

Elke les krijgen ze nieuwe opdrachten waarmee ze nieuwe technieken leren. 

En periodiek zijn er concoursen waaraan ze meedoen. Kortgeleden was er zo’n concours en wel op provinciaal niveau. Eva had diverse werken van de kinderen uitgezocht, waarvan zij de indruk had dat die bijzonder waren, en die opgestuurd. Tot grote spanning van de kinderen. Want ja, je doet dan wel mee en je schildert wel het een en ander, maar blijft toch altijd de vraag wat een ander er nu van vindt. Een speciale commissie bestaande uit al dan niet professionele schilders zou de diverse werken beoordelen. De beste werken werden beloond met een oorkonde.

Tot onze grote verrassing vielen drie van onze kinderen in de prijzen! En niet zo maar wat prijzen; 2 x de eerste plaats en 1 x tweede plaats. Best wel een hele prestatie, want het was voor hun de eerste keer dat ze meededen.

Esmeralda won de eerste prijs voor haar intepretatie van een stilleven; vaas met bloemen.

Vasile ontving de tweede prijs met zijn, enigzins, naïve intepretatie van de lente. Eva zou dit schilderij graag terugzien in een kinderboek.

Emilia verdiende de eerste prijs in de categorie “speciaal” met haar vaas met bloemen geschilderd in de complementaire kleuren groen en rood, al dan niet aangedund met wit of zwart.

Alledrie de werken werden beloond met het commentaar dat met name de vrije expressieve stijl zo duidelijk naar voren kwam. Zij waren in staat om buiten de geijkte paden te treden wanneer het gaat om intepretatie van de dingen die zij zien.

Ja, ja die vrijgevochtenheid van onze kinderen wordt toch nog ergens beloond…….. en gewaardeerd.

Logo

Nieuwsbrief

Inlogformulier