Jongeren gaan helpen in Tarnaveni (Roemenië)

Alinde Vloo, Lisa Zwerver, Alianne Knol, Cynthia Hellinga

Daniel Schuurman, Rolf Prins, Hiljan Willems, Yorick Westhuis 

 

OPBRENGST ACTIES 

€ 5.666,74

Om de reis en de activiteiten in Tarnaveni te kunnen bekostigen is ongeveer 3500 euro nodig. Geld wat er meer is binnengekomen is bestemd voor Laleaua. Wij denken nog na over een specifieke bestemming binnnen Laleaua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de meivakantie gaan wij, 8 jongeren van 16/17 jaar van de 'Kandelaarkerk' uit Stadskanaal, naar Tarnaveni. Wij willen met onze reis graag het werk van Stichting Laleaua in Tanaveni ondersteunen door ons daar in te zetten voor de Roma kinderen. Wij gaan daar o.a. een aantal dagen meedraaien/meehelpen met het schoolprogramma en met de kinderen sport- en spelactiviteiten doen. Ook hopen wij de kinderen mee te kunnen nemen op een schoolreisje. Natuurlijk gaan er ook 2 volwassen begeleiders mee.

Acties

 
Ook de HIGHTEA MET BINGO op 11 april was een groot succes.
Het was erg gezellig en een geweldige deelname.

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opbrengst 858,10 Euro.

Super !

 De VEILING en VERKOOPAVOND  op 21 maart was een geweldig succes. Alle kopers, bezoekers, gevers, sponsoren, en iedereen die deze avond tot een groot succes heeft gemaakt,  HARTELIJK BEDANKT.  

 Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opbrengst 2.185,00 Euro.

Een geweldige opbrengst!

 Volleybaltoernooi (zaterdag 8 maart)

Een geweldig toernooi !

Opbrengst 820,21 Euro.

Een geweldige 'score'!


 

Kiwanis Club Stadskanaal organiseerde op 26 november in het Geert Teis Theater haar vijfde Goede Doelen Concert. Dit stond zoals gebruikelijk in het teken van de fundraising voor goede doelen voor de jeugd. 

De avond begon met een gevarieerd klassiek programma van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher.

Na de pauze volgde een optreden van het bekende duo Jan Vayne en Petra Berger met fabuleuze improvisaties van Jan en Nederland ontstijgend zangwerk van Petra. De toegift werd zeer gewaardeerd door het publiek.  

Het daaropvolgende intermezzo stond in het teken van de goede doelen en de verloting. Tot veler verrassing kwam Sint met zijn Pieten daarbij assisteren. De voor deze avond genomineerde goede doelen o.a. Laleaua is het volgende bedrag toegekend.

  • Stichting Laleaua (gericht op kansarme kinderen in Roemenië) € 3.000,-

Lees meer...

Verkoopactie's in december

Stichting de Zijlen in Onstwedde heeft tijdens een kerst-kerkdienst een collecte gehouden. De opbrengst was 88,02 euro.

Spekdikken verkoopactie in Onstwedde. Een gedeelte van de verkoop is voor Laleaua, opbrengst 500 euro.

Oliebollenactie bracht ons 2176,05 euro op. We willen bakker Meints uit Onstwedde hartelijk bedanken voor de samenwerking. 

 

Impressie over onze reis naar Roemenië.

Met een groep van 13 ouderen hebben we 2 weken mogen kijken en werken in een land van heel veel tegenstellingen. Het straatbeeld met straatvegers van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, van kleine winkeltjes op haast elke hoek van de straat.

Erg veel oude kapotte huisjes, van bedelende zigeunerkinderen die moeten overleven op straat, maar ook grote supermarkten en mooie huizen, zelfs zigeunerpaleizen met zilverkleurige daken. Het zien van dit alles heeft op ons allen een grote indruk achter gelaten.

Het allermooiste van de reis was het mogen meekijken en meedraaien op school bij Henk en zijn team. We hebben lessen bijgewoond. Gezien hoe deze kinderen die zoveel liefde en aandacht moeten missen, op school hun liefde en aandacht wel krijgen. Het zien van die lieve, spontane en lachende snoetjes van al diegetekende kinderen dat heeft me heel diep in mijn hart geraakt.

Lees meer...

Van 29 juli t/m 13 augustus 2010 organiseert de afdeling Veenendaal een reis naar Tarnaveni om de kinderen daar twee onvergetelijke vakantieweken te geven. In de folder leest u alle informatie over deze reis en de benodigde financiering. Helpt u mee?

Logo

Nieuwsbrief

Inlogformulier