Impressie over onze reis naar Roemenië.

Met een groep van 13 ouderen hebben we 2 weken mogen kijken en werken in een land van heel veel tegenstellingen. Het straatbeeld met straatvegers van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, van kleine winkeltjes op haast elke hoek van de straat.

Erg veel oude kapotte huisjes, van bedelende zigeunerkinderen die moeten overleven op straat, maar ook grote supermarkten en mooie huizen, zelfs zigeunerpaleizen met zilverkleurige daken. Het zien van dit alles heeft op ons allen een grote indruk achter gelaten.

Het allermooiste van de reis was het mogen meekijken en meedraaien op school bij Henk en zijn team. We hebben lessen bijgewoond. Gezien hoe deze kinderen die zoveel liefde en aandacht moeten missen, op school hun liefde en aandacht wel krijgen. Het zien van die lieve, spontane en lachende snoetjes van al diegetekende kinderen dat heeft me heel diep in mijn hart geraakt.

 

   

Ze komen op school geven hun”” teacher’’ dikke knuffels omdat ze zich daar gelukkig en veilig voelen. Wij hebben met hun spelletjes mogen doen, creatieve vaardigheden mogen aanleren, breien, haken en kleien wat vonden ze het geweldig om dit te doen. We hebben mogen zien hoe de lessen gegeven werden, met wat voor geduld en toewijding ze dat deden, alle lof voor Henk, Bram en Jorine. Heel veel werk hebben de sterke mannen (zoals we maar even noemen) verzet.

   

 

Ze hebben een afdak gemaakt. Hier hebben ze al heel veel plezier aan gehad, in de regen en met het warme weer. Ze hebben het huis van Henk als eerste aangesloten op de riolering. Al met al vele uren werk. Wij hebben nog wel eens een uitstapje gemaakt.

Als hoogtepunt was er een schoolreis met 50 kinderen naar een dierentuin en speeltuin. Voor iedereen een dag om nooit te vergeten. Op de dag van het schoolreisje waren de mannen er helaas niet bij, ze hebben toen de riolering aangesloten omdat er op die dag geen kinderen op school waren. Een super geslaagde reis waarin we veel hebben gewerkt, gelachen, gezongen, gebeden en soms ook een traan gelaten om zoveel leed dat zich zo dicht naast je deur bevindt.

We bidden of onze Hemelse Vader de motivatie wil blijven schenken aan Henk en zijn team. Zodat die kwetsbare kinderen, de liefde van God mogen kennen in hun leven om zo te kunnen groeien in het geloof. Dat ook die kinderen mogen weten dat ze een geliefd kind van God zijn.

Nini Zantinge

     

Logo

Nieuwsbrief

Inlogformulier