Het mocht dan eindelijk zo zijn, de familie Moldovan kan zich de trotse eigenaar noemen van een paard en wagen. Dankzij hulp vanuit Nederland kon dit gerealiseerd worden.

Een paar weken geleden kwam Radu bij mij met de vraag of ik hem zou kunnen helpen aan een paard en als het even kon ook aan een wagen. Op die manier zou hij zijn gezin beter kunnen onderhouden, want een transportje leverde toch best wel aardig wat geld op. Kon hem natuurlijk niks toezeggen, maar zei hem mijn best te doen.

Slechts een telefoontje naar een ruimhartige familie in Nederland was voldoende om tot aanschaf van paard en wagen over te gaan. Bij ons in de straat bleek iemand van zijn paard en wagen af te willen, dus de koop was gauw beklonken.

Dit soort hulp verlenen we niet veel, omdat het meestal problemen veroorzaakt bij andere gezinnen. Echter al jaar en dag sturen Radu en Hildi hun kinderen trouw naar de kleuterschool. Het zijn eerlijke mensen en zijn altijd bereid te helpen. Dus hier wouden we graag een uitzondering maken.

 

Hij mag zich nu de trotse eigenaar noemen van een paard en wagen!