Opbergkist maken

 

De afgelopen jaren is het onderwijsprogramma behoorlijk ontwikkeld. We hebben steeds meer een lesprogramma wat aansluit op wat de Roma-kinderen nodig hebben.

Er was nog een groep jongens bij wie we ons afvroegen wat de beste benadering zou zijn. Jaren hebben zij ook reken- en taallessen gekregen, wat vaak moeilijk ging bij deze groep. Zij zijn druk en snel afgeleid, of wat ze moeten leren onthouden ze nauwelijks.

 

 

 

Sinds januari (2013) krijgt deze groep jongens een aangepast programma.  De BodemZe krijgen nog één middag een uurtje bijbelles en een uurtje taalles. Eén dag in de week brengen we ze naar de club in de stad, waar ze tekenles krijgen en bij mooi weer gaan karten. Ook krijgen ze één keer in de week 'praktijkles'. Dit wordt door Henk en Leon gegeven. Het zijn lessen waarin met de handen wordt gewerkt en praktische vaardigheden worden aangeleerd.Tot nu toe zijn ze bezig geweest met figuurzagen en hebben ze een lamp en een opbergkist gemaakt.

Dit praktische werken sluit aan bij hen, en ze zijn heel erg trots op wat ze maken. We zijn blij dat we op deze manier de jongens echt iets kunnen aanbieden wat bij hen past.