De jongensclub is een geestelijk en sociaal programma, waarbij jongens tussen de 14-20 jaar onderwijs krijgen over het Evangelie. Zij leren hoe dit in de praktijk vorm krijgt door samen Bijbelstudie te houden,  koffie te drinken,
spelletjes te spelen en samen te kletsen. 

Doel

Het doel van de Jongensclub is om de jongens bekend te maken met het Evangelie en hen te leren hoe dit in de praktijk vorm krijgt. We maken de jongens ervan bewust dat zij bestaan met een doel en dat God hen daarvoor wil toerusten. 

We vertellen de jongens dat zij geliefd zijn door de Unieke God, Die Zich bekend maakt in de Bijbel en Die Zich als een Vader persoonlijk om de jongens bekommert. We helpen de jongens om Jezus te leren kennen, Hij Die Zijn leven voor een ieder van hen gegeven heeft. 

We rusten de jongens toe, zodat zij kunnen groeien tot serieuze, respecterende en liefdevolle zonen, vrienden, echtgenoten, collega’s en broeders.

Ontstaan

De jongensclub ontstond in 2011 vanuit persoonlijke initiatieven binnen ons team. Op den duur raakte de Jongensclub geïntegreerd in ons wekelijkse programma. In het begin richtten wij ons op de oudere jongens uit de straat. Tegenwoordig staat de Jongensclub open voor elke jongen tussen de  14-20 jaar. Het aantal deelnemers is wisselend, maar we hebben meestal een vaste groep jongens van zo’n 6-10 personen. Met vier vaste vrijwilligers geven wij inhoud aan dit geestelijk en sociaal programma.

Hoe ziet het programma
er uit?

Elke dinsdagavond om 7 uur verzamelen wij ons en starten we met aanbidding, door te zingen en te bidden. Daarna is er een Bijbelstudie van maximaal 40 minuten, die verschillende thema’s kan hebben. We leerden over mannelijke voorbeelden uit de Bijbel die ons inspireerden, we hebben een keer de Alpha Cursus gedaan, we verdiepen ons in de boodschap van het Evangelie, we leggen de Drie-eenheid uit en er zijn speciale „vraag en antwoord”-avonden.

Na de Bijbelstudie is er tijd voor koffiedrinken, tafeltennissen, het spelen van spelletjes en/of gewoon even napraten. 

Daarnaast gaan we driemaal per jaar gezellig samen uit eten; met Kerst, Pasen en aan het eind van het seizoen.

Webdesign Studio CC © 2020
Târnăveni, Romania