Het voetbalprogramma bestaat uit een wekelijkse voetbaltraining en een onderlinge voetbalcompetitie.
Wekelijks een potje voetballen is een beloning en een stimulans voor de schoolgang van de jongens. 

Doel

Het doel van het voetbalprogramma is om jongens te motiveren om naar school en naar het After School programma te blijven gaan. Daarnaast leren de jongens niet alleen voetballen, maar ook trainen ze in discipline en leren ze samen te werken in een team.

Ontstaan

Naar school gaan vinden onze jongens niet altijd even leuk, maar voetballen vinden ze geweldig. Om deze reden is het voetbalprogramma ontstaan. Het voetbalprogramma is een beloning en daarmee een mooie verbinding met educatie. 

Hoe ziet het programma eruit?

Eén keer in de week huren we een overdekt voetbalveldje af, waar de jongens voetbaltraining krijgen en meedoen aan een onderlinge voetbalcompetitie. Een competitie waarbij je als groep én als individu punten kan verdienen. Bij binnenkomst krijgen alle jongens een taak mee die ze moeten uitvoeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om het klaarzetten van de pionnen, hesjes of doeltjes. Ook tijdens de voetbaltraining en de wedstrijd kunnen de voetballers punten verdienen, door goed te luisteren en hun taken goed uit te voeren. Je verdient niet alleen punten door je wedstrijd te winnen, maar ook door je gedrag in het veld. 

Op deze manier leren de jongens veel. We zien dat de jongens er veel plezier in hebben, wanneer ze hun taken goed uitvoeren. Wanneer ze als team een bepaald aantal punten bereikt hebben, krijgen ze een verrassing. Zo hebben de jongens een keer een nieuw trainingspak gekregen. Voor de individuele winnaar wacht er een mooie prijs in de vorm van een nieuwe voetbal.

De jongens missen nauwelijks een voetbaltraining. Bijna elke week komen alle jongens. De goede opkomst betekent dus ook dat de presentie op school en After School goed is. Voetbal blijkt een goede stimulans te zijn!

Webdesign Studio CC © 2020
Târnăveni, Romania